Produkt

Persienner

Måttanpassade persienner med montering

Persienner, det klassiska solskyddet, är enkla att hantera och kan snabbt regleras hur mycket sol, ljus eller insyn man önskar för tillfället. Genom den mångfald som finns på persiennens utseende gällande färger och mönster på lamellerna kan ni skapa er egen unika persienn.

Vår “bäst i test”-persienn, Bellevue Persiennen, med sidoskenor är ett persiennsystem som är patenterat och mönsterskyddat. Vår unika lösning innebär att service- och monteringskostnader sänks jämfört med andra modeller på marknaden. Systemet har blivit prisat för sitt nytänkande och höga kvalitét.

Vid rengöring monteras persiennen enkelt ned på endast några sekunder. Därefter spolas eller torkas persiennen ren med vanligt vatten. Persiennen går snabbt att återmontera och hålls utan problem på plats även när fönstret är öppet.

Naturligtvis har vi även konventionella persiennvarianter som mellanglaspersienner och frihängande persienner. Persiennerna kan regleras antigen manuellt eller med motor.

Kostnadsfritt hembesök    |    Måttanpassad tillverkning    |    3 års garanti

Kostnadsfritt hembesök

Boka in ett kostnadsfritt hembesök

För dig som bor i Nyköping med omnejd.

Kostnadsfritt hembesök erbjuds under förutsättning av Bellevue Solskydd är med genom hela processen, från måttagning till montering. Då har du som kund även fulla garantier, både på produkter och montering.

Nyköping

Östra Längdgatan 5
5611 35 Nyköping
Sverige

Tel: 0155-500 73
info.ost@bellevuesolskydd.se

Vi besvarar er förfrågan inom 2 arbetsdagar

Vanliga frågor – Persienner

Kan man få måttanpassade persienner?
Persiennerna måttanpassas efter dina önskemål.
Bellevue Solskydd är specialister på måttanpassade solskydd för både inomhusbruk och utomhusbruk. Vi levererar och monterar kompletta solskyddslösningar för hem, kontor och offentliga miljöer.

Gratis hembesök?
Bellevue Solskydd erbjuder ett gratis hembesök av en solskyddsexperter, som ger dig tips och råd kring persienner och hur de bäst passar ditt hem och dina önskemål.

Kostnadsfritt hembesök erbjuds under förutsättning av Bellevue Solskydd är med genom hela processen, från måttagning till montering. Då har du som kund även fulla garantier, både på produkter och montering. Boka ett gratis hembesök!

Ingår montering av persiennerna?
Vi levererar och monterar de måttbeställda persiennerna efter dina önskemål.

 

Bellevue Standard (VST)

Bellevue standard med sidoskenor är vår ”toppsäljare” och blev 2010 utnämnd till ”Bäst i Test” av Testfakta. Med betyg 4,6 av 5 möjliga och med kommentarer som ”Bäst i Test och mest prisvärd. Bra kvalitet, bra funktioner och mycket enkel att montera och demontera”. Persiennkassetten är vändbar som standard. Vid mindre fasade kanter finns 2 olika distanslister som tillval. Dekorlist ingår. Linlås och plexistav finns som tillval.

Ladda ner Monteringsanvisning

Frihängande Persienn med designlist och sidoskenor (VSE)

VSE är en modern persiennmodell med en mycket dekorativ designlist på överlisten samt med sidoskenor. Sidoskenorna gör så att persiennen följer med fönstret i öppet läge. Reglagesida anges vid beställning.

Ladda ner Monteringsanvisning
Ladda ner Teknisk data

A-line (V-A)

A-Line med styrlina är en persiennlösning till fönster med annorlunda glaslist eller utförande, typ allmogeprofilering. Styrlinan gör så att persiennen följer med fönstret i öppet läge. Persiennkassetten är vändbar som standard. Dekorlist ingår. Linlås och plexistav finns som tillval.

Ladda ner Teknisk data

Objektspersienn (OV)

Objektspersiennen är framtagen för att främst vara ett billigare alternativ vid större projekt. Denna persiennlösning är en frihängande och lättmonterad produkt med samma höga kvalitet som vår “Bäst i Test-persienn”, Bellevue Standard. Magnet ingår. Reglagesida anges vid beställning.

Ladda ner Monteringsanvisning
Ladda ner Teknisk data

Frihängande Persienn med designlist (V-E)

VSE är en modern persiennmodell med en mycket dekorativ designlist på överlisten samt med sidoskenor. Sidoskenorna gör så att persiennen följer med fönstret i öppet läge. Reglagesida anges vid beställning.

Ladda ner Monteringsanvisning
Ladda ner Teknisk data

Frihängande Persienn (V-B/V-F)

Vår frihängande persienn är en enklare persiennlösning. Persiennkassetten är vändbar som standard. Monteras med tak alternativt väggfäste. Dekorlist ingår. Magneter, linlås och plexistav finns som tillval.

Ladda ner Teknisk data

Mellanglaspersienn (V-M)

Mellanglaspersiennen är en persiennlösning som är till för kopplade fönster där utrymmet mellan glasskivorna är minst 28mm. En mycket prisvärd och vändbar persienn.

Ladda ner Teknisk data

Allmän information

Barnsäkerhet:

Från september/oktober 2014 finns det nya direktiv (EN13120) gällande barnsäkerhet av invändiga linförsedda solskydd. Direktiven gäller att barnsäkra solskydd som är avsedda att installeras i miljöer där små barn upp till 3.5 år rimligen kan tänkas uppehålla sig eller förmodligen kommer att finnas. Med anledning av detta EU direktiv är samtliga persiennmodeller barnsäkrade som standardutförande.

Kvalité:

Alla persiennmodeller tillverkas i vår fabrik i Malmö. Alla beståndsdelarna i våra persienner är svensktillverkade och är noga utvalda för att vi skall kunna leverera produkter av absolut högsta kvalitet.

Montering:

Monteringsanvisningar finns till respektive modell.

Manövrering:

Persiennerna regleras via lina samt en vridstång för att bestämma nivå och vinkel på lamellerna.

Dimensioner:

Min bredd: 23cm Max bredd: 300cm

Min höjd: Max höjd: 300cm

Mätning:

Mät, helst på flera ställen, det synliga glasdagermåttet (synlig glasruta) i mm från träkant till träkant, insida. Bredd x höjd i mm.

OBS! Stumt mått, inga avdrag!

Vid nytillverkade träfönster så kan du lämna fönsterfabrikat, modellbeteckning och modulmått. Vi har glasdagermåtten från de största fönstertillverkarna i Sverige.

Färger:

  • Lamell * – B4 Brun, B7 Beige, B10 Vit/svart insida, B13 Ljusgrå, B20 Glittrig Aluminium, B22 Svart, B23 Grå Aluminium, B24 Antracit Grå, B25 Mellangrå, B26 Mörkgrå, B27 Silver Perforerad.
  • Stegband – Vit, brun
  • Draglina – Vit, brun
  • Styrlina – Vit, brun
  • Överlist, underlist – Vit, brun
  • Vridstång, stång/linhållare, kombibeslag, samt lintofs – Vit, brun
  • Designlist – Vit, brun

Standardfärger – andra färgval mot pristillägg.

Miljöinformation:

Våra aluminiumlameller är fria från skadliga ämnen! Färgen är fri ifrån bly, krom, arsenik etc.

Skötselråd

Persiennen är normalt tillverkad att den är något högre på höjden än vad som exakt krävs för att täcka glaset, detta förfarande sker eftersom stegbanden kan krympa något under årens lopp.

Nedfällning av persiennen: Persiennen skall aldrig släppas fritt! Frigör linan, håll den kvar i handen och släpp sakta efter så att persiennen fälls ned. OBS! Vid Barnsäkrade persienner – Håll om den delbara linklockan samt samtliga linor, som löper ovanför den delbara linklockan, vid nedfällning av persiennen. Detta för att undvika att den delbara linklockan löses ut.

Upphissning av persiennen: Drag i linan tills persiennen hamnar i önskad höjd. Fäst linan genom att snurra linan runt linlåset. OBS! Vid barnsäkrade persienner – Håll om den delbara linklockan samt samtliga linor, som löper ovanför den delbara linklockan, vid uppdragning av persiennen. Detta för att undvika att den delbara linklockan löses ut. Fäst linan genom att snurra linan runt linlåset. Häng upp resterande del av draglinan på stång/linhållaren.

VIKTIGT: Persiennlamellerna skall alltid vara horisontella (ej vinklade) när du drar upp eller släpper ner persiennen.

Vinkla persiennen: Persiennlamellerna vinklas med hjälp av att vrida vridstången med –eller motsols till önskat läge.

Magneter: Persienner som fixeras nedtill med magneter får ej dras fria från magneterna med linorna, lossa underlisten med ena handen samtidigt som du drar i linan.

Rengöring: Dammsug försiktigt med borstmunstycke eller använd en mjuk persiennborste. Det går också bra att spola av dem med vatten, tänk då på persiennen skall torkas uthängd.

Sköt om och använd din persienn på rätt sätt! Det minskar slitaget och ökar dess livslängd.