Persienner eller gardiner, vad är bäst för dig?

Välj rätt solskydd för ditt hem

Rullgardiner, persienner, lamellgardiner eller plissegardiner? Det finns många bra alternativ och det kan kännas svårt att veta vad som passar bäst i just ditt hem. Persienner och gardiner är så mycket mer än bara solskydd och mörkläggning.

Persienner är en viktig designdetalj, och hjälper till att skapa en helhet. Men dagens utbud är stort, och finns i lika många färger. Så det kan vara svårt att veta vad som passar fönstret bäst.

I det här inlägget kommer vi att gå igenom olika alternativ av gardiner och persienner för att hitta det som blir perfekt för ditt hem. Så oavsett om du är ute för mörkläggning i sovrummet eller att minska insynen in i vardagsrummet så kommer vi hjälpa dig att välja rätt för dina olika rum & fönster.

Stor gardiner i sovrummet

Persienner

Persienner är ett klassiskt solskydd som finns i många hem. Hur mycket ljus som släpps in går enkelt att justera om man vill ha en mörkläggande effekt eller bara dämpa ljusinsläppet. Mellanglaspersienner passar bra om du vill skapa en dynamisk miljö som både kan minska insyn men även är lite mer diskret.

Aluminiumpersienner

Aluminiumutförandet är nog det mest klassiska och det många får upp i huvudet när de tänker på just persienner. Dessa är stilrena, och enkla att rengöra. Med dess reglage så går det väldigt enkelt att justera hur mycket solskydd man behöver. Perfekt för om man är ute efter en mörkläggande effekt i tillexempel sovrummet eller vardagsrummet.

Persienner skuggar ett rum

Träpersienner

Den vanligaste typen av persienner är antagligen de som är i aluminium. Men sanningen är att persienner kommer i många olika utföranden.

Vill man ha en persienn som sticker ut lite mer så är träpersienner ett utmärkt alternativ. Träpersienner kan tillverkas i många olika träslag, och går att anpassa till ditt hems specifika stil.

Persienner öppnade

Gardiner

Om persienner inte känns helt rätt, så är gardiner också ett bra alternativ. Det finns en uppsjö av olika sorters gardiner. Vilka som är ett bra alternativ för just dig beror dels på vilket ändamål du vill att de ska fylla, men även vad som passar din personliga stil bäst. Nedan listar vi några av våra personliga favoriter.

Rullgardiner

Vårt tips är ofta att skaffa en måttbeställd rullgardin. Vanligt är att en rullgardin används i mörkläggande syfte, för tillexempel sovrummet. Man vill inte ha en rullgardin som läcker in ljus från ditt fönster och potentiellt gör ditt sovrum ljusare än vad man önskar.

Blå rullgardin

Plisségardiner

Dessa gardiner är både ett elegant och modernt val som gör sig lika rätt i hemmet som på kontoret. En av plisségardinens fördelar är hur flexibel den är. Man kan ställa in om man vill avskärma ljus från både toppen eller botten av fönstret. Den kan också ge ett mjukt rogivande och behagligt solskydd som gör den till ett bra alternativ för alla typer av rum.

Lamellgardiner

Denna typ av gardiner ger ett utmärkt solskydd, samtidigt som de är både flexibla och anpassningsbara. Lamellgardinernas är dels perfekt som insynskydd, men fungerar även utmärkt som en anpassningsbar rumsavdelare.

Konstruktionen gör att gardinen blir ett vackert stilrent inslag, perfekt till tillexempel sovrummet. Men det gör också dem väldigt enkla att rengöra!

Panelgardiner

En mångsidig typ av gardin som fungerar lika bra som ett alternativ att välja till fönster i sovrum, vardagsrum, eller varför inte som en dörr för din garderob?

Panelgardinerna fästs i skenor och ger ett stilrent modernt intryck och fungerar därför lika bra i sovrummet som solskydd framför stora glaspaneler i vardagsrummet.

Gardiner i omöblerat rum

Draperier

Med sin vågiga textur ger draperier en atmosfärisk känsla till ditt hem och får det att kännas ombonat och mysigt utan att kännas omodernt. Gardinerna fästs i skenor i taket. På så sätt får du en stilren upphängning.

Gardiner och persienner – skapa ett hem du vill komma hem till

Oavsett om du väljer persienner eller gardiner så är det viktigt att välja något som känns rätt för dig. Tänk därför igenom vilka val som verkar mest intressant för dig. Ska gardinerna fungera som en designdel, eller behöver rummet något mer diskret? Ska det vara Gardiner som dras för manuellt, eller med motor?

Vi på Bellevue solskydd har ett stort utbud i vår butik, och med våra många år i branschen så kan vi garanterat hitta något som är perfekt för din specifika stil.

Hör av dig till oss redan idag, så hjälper vi dig med att välja rätt solskydd för att skapa en perfekt inomhusmiljö